dilluns, 19 de juliol del 2010

Comença la recerca arqueològica a Sant Pau de Riu-sec


 

(Procedència: Avui Sabadell 2010/07/19. www.asabadell.cat )


La setmana passada va començar una campanya d'excavacions arqueològiques a Sant Pau de Riu-sec. En aquest cas, per primer cop a Sabadell no serà una excavació preventiva, per tant motivada per un projecte constructiu o d'urbanització, sino un projecte de recerca científica arqueològica.

Això és possible pel treball conjunt entre l'Ajuntament de Sabadell, la Universitat Autònoma de Barcelona, i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica. Conjuntament amb arqueòlegs professionals treballaran estudiants universitaris dins de la seva formació universitària.  Es converteix el jaciment en una vertadera aula universitària a l'aire lliure.

L'excavació ha de permetre delimitar una part del jaciment no intervinguda abans i esbrinar les característiques d'una construcció medieval relacionada amb una possible comanda templera.

.
Llicència de Creative Commons
PATRIMONII Patrimoni Històric i Arxius Quadern d'Isaac Álvarez Brugada. de Patrimonii està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons