dissabte, 24 de juliol del 2010

La perifèria de la ciutat industrial durant el franquisme: les Coves de Sant Oleguer


A partir d'ahir, divendres 23 de juliol, es pot conèixer una part de la història de Sabadell: en aquest cas els suburbis que es varen anar formant durant els anys 40 i 50 al llarg del riu Ripoll, i en concret les Coves de Sant Oleguer.

Gràcies al condicionament dels entorns i la instal·lació de senyalització interpretativa, tothom pot conèixer com vàrem viure durant 20 anys més de 500 famílies del 1943 fins el 1958.

Molta gent que provenia d'altres regions es varen veure abocats a viure en coves excavades artificialment o barraques degut a la dramàtica manca d'habitatges assequibles a Sabadell. Moltes de les imatges que actualment veiem al tercer món, fa 60 anys que les teniem a Sabadell.

Amb aquesta actuació es fa homenatge a tothom que hi va viure, hi va morir; i a les persones que varen ajudar amb la seva tasca assistencial. Gràcies a l'estudi patrimonial que s'està elaborant l'historiador Dr. Eduard Masjuan es pot resseguir l'evolució d'aquest sector de la ciutat i rescatar de l'oblit a tothom que hi va viure o assistir a tothom que estava oblidat i menystingut pel govern franquista.

:
Llicència de Creative Commons
PATRIMONII Patrimoni Històric i Arxius Quadern d'Isaac Álvarez Brugada. de Patrimonii està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons