dijous, 11 de desembre del 2008

Sant Pau de Riusec: nova vil·la romana a Sabadell

Des del mes d’agost d’aquest any fins el dia d’avui s’està duent a terme a Sabadell una excavació arqueològica que està donant resultats molt significatius per la història de Sabadell i de Catalunya : la Intervenció Arqueològica de Sant Pau de Riusec.
Un article al Diari de Sabadell d’avui ha posat a la llum pública l’excavació d’una extensa vil·la romana d’època republicana i imperial. Aquesta excavació ha estat possible pel finançament de la promotora del parc empresarial, i el seguiment del Servei d’Arqueologia de la Generalitat i l’Ajuntament de Sabadell, i és clar, el treball de molts arqueòlegs.
Les excavacions han documentat unes importants estructures de cronologia republicana romana (s.II-I ane) amb important material ceràmic i instrumental agrícola. Aquesta vil·la seria reformada i creixeria en amplitud en període imperial romà (s.II) fins que seria abandonada i una part transformada en església paleocristiana. Sobre l’església paleocristiana es va edificar una església romànica encara avui en dia existent i restaurada.
Llicència de Creative Commons
PATRIMONII Patrimoni Històric i Arxius Quadern d'Isaac Álvarez Brugada. de Patrimonii està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons