dijous, 10 de juny de 2010

Reporter de guerra

 .


 (Fotografia: www.uao.es - Univeristat Abat Oliba CEU)

A vegades el dia a dia, i les "macro notícies" que rebem constantment (com deien els llatins: ad nauseam), fa que no rebem notícies que són bones notícies.
Avui, parlant d'altres temes, un amic m'ha comentat que la setmana passada el periodista Plàcid Garcia-Planas havia rebut el "I Premi de Periodisme d'Investigació Grup Godó i Grup 62". És tot un orgull (i més enllà del tòpic de l'ús del mot, és sincer) que una ciutat com Sabadell tingui un periodista d'investigació del nivell de Plàcid Garcia-Planas, destacat pels seus reportatges on analitza els conflictes armats des de dins amb una visió rigorosa i original, més enllà de la visió des de l'altre cantó del front. És necessari tenir una visió polièdrica dels conflictes per tal de comprendre'ls (ni que sigui mínimament) i escapar dels sectarismes i les simplificacions que en moltes ocasions cauen els mitjans de comunicació.

Per tant, tot i que sigui amb dies de retard, una gran alegria per a tots...

.
Llicència de Creative Commons
PATRIMONII Patrimoni Històric i Arxius Quadern d'Isaac Álvarez Brugada. de Patrimonii està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons