dimecres, 27 d’abril del 2011

El meu regne per un cavall!

 .
Des de fa uns dies certs mitjans de comunicació dels Estats Units d'Amèrica han sembrat el dubte sobre si Barack Obama havia nescut o no dins de territori nord-americà.
Per tal d'eliminar aquests dubtes, que fa que un 40% dels nord-americans creguin que efectivament no va néixer a Hawaï, el president ha mostrat avui el certificat de naixement. No únicament això, sinó que a la web de la Casa Blanca es pot visualitzar: http://www.slideshare.net/whitehouse/birth-certificatelongform .

Sembla clar que si no hagués estat pel fet que el certificat s'ha conservat en un arxiu, amb el tractament arxivístic adequat, no s'hauria pogut mostrar i utilitzar com un document autèntic que prova aquest fet vital. Si s'hagués perdut, de ben segur s'haurien aixecat les suspicàcies. Evocant la famosa frase de Ricard III, Barack Obama s'ha salvat per un document, igual que hauria fet el rei Ricard amb un cavall.



Podeu ampliar la informació a través de la web del New York Times: http://thecaucus.blogs.nytimes.com/2011/04/27/obamas-long-form-birth-certificate-released/?hp


Llicència de Creative Commons
PATRIMONII Patrimoni Històric i Arxius Quadern d'Isaac Álvarez Brugada. de Patrimonii està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons