dijous, 26 d’abril de 2007

La force tranquille


Amb aquest lema François Miterrand va guanyar la presidència de la República Francesa.

Més de vint anys després en el país veí s’està vivint un procés apassionant per escollir el proper president (o presidenta) de la República.

El primer element important del procés d’elecció presidencial ha estat la formidable participació de l’electorat. Un altre element és la caiguda de vots per al Front National de Jean-Marie Le Pen, i la pujada del partit de centre UDF de M. Bayrou.

Després de passar a la segona volta de les presidencials els candidats de l’UMP Nicolas Sarkozy i del PS Ségolène Royal, la lluita per l’Elysée es presenta apassionant. Una de les incògnites era a qui donaria el suport François Bayrou, al final no el donarà a ningú, però pot afavorir a la candidata socialista. Pot ser una bona notícia que Ségolène Royal sigui la primera presidenta de la República Francesa.

Per un moment de distracció podeu veure el vídeo de suport de José Luis Zapatero (com diuen a França, on el “Rodríguez” ha desaparegut) en un míting a Toulouse del Partit Socialista francès.

Llicència de Creative Commons
PATRIMONII Patrimoni Històric i Arxius Quadern d'Isaac Álvarez Brugada. de Patrimonii està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons