dimecres, 4 d’abril del 2007

Aigua i Foc

L'aigua i els foc són elements contraposats. De fet utilitzem l'aigua per apagar el foc, tot i que també li pot donar més oxigen i per tant fer-lo més potent.

No voldria començar a teoritzar sobre les propietats de cada element que ha fascinat al llarg de la història. Aquests dies el foc i l'aigua constitueixen elements de preocupació per tots nosaltres. Referent a l'aigua no és degut a les pluges que hem tingut, les quals han estat molt beneficioses (sobretot si no s'està en vacances...), sinó pel risc de sequera a la tardor si no fem un ús responsable de l'aigua, per tant hem d'evitar banyar-nos cada dia (millor dutxar-se), regar el jardí amb manguera... Es considera que un consum de 110 litres per dia i persona és un consum normal, superar-lo no és desitjable.

Sobre el foc, ja s'ha iniciat el període de prevenció d'incendis. Per tant, d'ara fins mitjans d'octubre hem d'extremar les precaucions en les nostres sortides al bosc, i respectar-lo encara més. A la nostra ciutat treballem conjuntament amb l'ADF (agrupació de defensa forestal), que fan una excel·lent tasca de prevenció d'incendis de forma voluntària. Entre les actuacions fetes i la prevenció esperem que no tinguem cap ensurt com els incendis del 2003 a Sant Llorenç del Munt.

En definitiva, com tot en aquesta vida (o quasi tot), està a les nostres mans fer un ús responsable de l'aigua i evitar els incendis.

Bones Vacances de Setmana Santa !

Llicència de Creative Commons
PATRIMONII Patrimoni Històric i Arxius Quadern d'Isaac Álvarez Brugada. de Patrimonii està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons