dijous, 22 de març del 2007

Compromesos per un ús responsable de l’aigua.

El control de l’aigua ha estat un element desencadenant de conflictes al llarg de la història, i també a l’actualitat en ésser un bé escas i imprescindible per la vida. Com a recurs finit es converteix en imprescindible el seu ús racional, i la seva reutilització per donar-li nova vida a l’aigua que hem utilitzat abans.
El seu ús racional s’ha de convertir en una actitud quotidiana amb el foment del seu estalvi. La reutilització de les aigües depurades ha de constituir un element fonamental per garantir en el futur l’accés a l’aigua tant a tot el món com al nostre país, a través del nou ús de les aigües depurades provinent de les estacions depuradores.

En el Dia Mundial de l’Aigua, Sabadell acull el Seminari Internacional Reclaim Water and Gabardinne. Aquest Seminari Internacional acull experts de diversos països europeus, de sud Amèrica, del proper Orient i de la Xina. A través d’aquest seminari i d’un projecte europeu en el qual l’Ajuntament de Sabadell hi participa, es vol buscar solucions tècniques per a la millora de la qualitat de les aigües regenerades o depurades, i com es poden aplicar per a usos quotidians com el rec de parcs i jardins, neteja de carrers o usos industrials. En el seminari també s’analitza la recàrrega dels aquífers i els seus usos.

Constitueix una bona notícia per la nostra ciutat d’acollir més de 90 experts internacionals, i ha de constituir un referent per tal que continuem treballant en l’ús responsable de l’aigua a la nostra ciutat, en la seva reutilització i en la millora de la seva qualitat com element fonamental per a la recuperació del Ripoll i del nostre medi natural
.
Llicència de Creative Commons
PATRIMONII Patrimoni Històric i Arxius Quadern d'Isaac Álvarez Brugada. de Patrimonii està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons