divendres, 2 de març de 2007

Sabadell rep el premi “Ciudad Sostenible” per al millor projecte d’eficiència energètica.


L’associació espanyola Forum Ambiental, els Ministeri de Medi Ambient i la Conselleria de Medi Ambient va fer entrega a l’Ajuntament el premi al millor projecte d’estalvi energètic, per a l’actuació que s’està duent a terme a Ca’n Marcet (l’edifici municipal on hi ha situada la policia municipal, i departaments de l’Ajuntament).

El premi l‘ha recollit l’Alcalde Manuel Bustos, i ha estat entregat per la Infanta Dª Cristina de Borbón. El premi consisteix en una petita escultura que és un peix de metall i un diploma, no obstant, per a tots el més important és que s’hagi valorat la feina feta, la innovació del projecte i sobretot serveix per donar ànims per desenvolupar-lo amb éxit.

El projecte de millora d’aquest edifici consisteix en la instal·lació d’uns aparells de geotèrmia i actuacions per reduïr el consum d’energia, sobretot electricitat, a través de l’aïllament de finestres, sostres i el control de la despesa en electricitat. S’ha calculat que quan estiguin fetes aquestes actuacions, es reduiran 210 Tn de CO2 de les que actualment es generen. El propi edifici no contamina, però sí que gasta molta electricitat per a la climatització, i evidentment l’electricitat que s’acostuma a consumir prové del combustibles fòssils (carbó, gas, patroli...).

Tot i que és una actuació concreta, com deia un famós heroi verd, els “Petits canvis són poderosos” (si recordo bé la frase?!)...
Llicència de Creative Commons
PATRIMONII Patrimoni Històric i Arxius Quadern d'Isaac Álvarez Brugada. de Patrimonii està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons