dimarts, 13 de març del 2007

Sí al Principal




El diumenge, aproximadament 900 ciutadans varen visitar el teatre Principal. Des de la seva inauguració, i fins i tot abans, la rehabilitació del teatre més antic de Sabadell ha aixecat gran expectació.


Quan a les visites guiades s’accedeix a la platea del teatre, les reaccions són unànimes d’admiració per les decoracions del teatre, per la seva fastuositat i riquesa. Recuperar la imatge del teatre, després d’anys de pràctic oblit ha estat una tasca llarga, àrdua i difícil que ha implicat una voluntat política ferma per recuperar-lo i trobar els recursos econòmics necessaris.

El resultat de més de cinc anys de feina i una inversió aproximada de 10 milions d’euros són evidents: s’ha recuperat un teatre del 1866, amb totes les seves característiques, però adaptat a les necessitats d’un teatre del segle XXI amb les màximes comoditats pels espectadors i els actors.

Ens hem de felicitar tots els ciutadans i ciutadanes de Sabadell, i tal com deia una oda poètica feta per a la inauguració del teatre el setembre de 1866, torna a ser: “rico, fastuoso y brillante” 140 anys després.
Llicència de Creative Commons
PATRIMONII Patrimoni Històric i Arxius Quadern d'Isaac Álvarez Brugada. de Patrimonii està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons