divendres, 19 de juny del 2009

Europa Film Treasures

Les fotografies antigues, i també les filmacions, tenen per mi una espècie de punt d'irrealitat, potser perquè retraten una gent i una època que ja ha desaparegut, i que malgrat alguns referents que ens poden unir, el pas del temps i la ma de l'home els han transformat o borrat.

Una conferència que es va fer el passat dimecres a Sabadell, sobre la història de la Plaça Major a Sabadell (feta per Albert Roig, la podeu escoltar tota a la web de l'Ajuntament de Sabadell) on es feia un recorregut a la seva evolució (o destrucció) a partir de les fotografies històriques, i una notícia al diari d'ahir sobre una web molt interessant de cinema històric: Europa Film Treasures m'ha fet pensar precisament sobre la importància de conservar els nostres documents com són els arxius d'imatge i so, i en definitiva del no retorn per esmenar errors del passat.

Com deia mirant les imatges i films sembla que constantment ens recordin que el que fem nosaltres en el present marcarà per sempre el futur de les properes generacions i se'ns jutjarà per això.


Llicència de Creative Commons
PATRIMONII Patrimoni Històric i Arxius Quadern d'Isaac Álvarez Brugada. de Patrimonii està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons