dijous, 18 de març de 2010

Dark Tourism

.

Els límits del turisme s'han ampliat, o més ben dit, els llocs que es consideren com a interessants de visitar. En el paquet de noves experiències turístiques, i més allà del "turisme cultural", ha aparegut el "Dark Tourism".

El Dark Tourism que podríem traduir com a turisme obscur, consisteix en conèixer llocs que a priori no despertarien un interès com a llocs atractius per a la visita.


Entre els espais que han guanyat interès cada cop més hi ha els Cementiris. De fet ja hi ha associacions que treballen per tal de recuperar les necròpolis dels segles XIX i XX com a espais turístics per a la descoberta de l'art i la història.


Un d'aquests cementiris és el de Highgate a Londres. El Cementiri, mantingut per part dels "Friends of Highgate Cemetery" constitueix un dels millors exemples de cementiris victorians i un lloc altament interessant per a la seva visita.

Podeu veure algunes fotografies a:
http://www.flickr.com/photos/yishac/.
Llicència de Creative Commons
PATRIMONII Patrimoni Històric i Arxius Quadern d'Isaac Álvarez Brugada. de Patrimonii està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons