dimarts, 28 de setembre del 2010

L' Institut Català de Paleontologia ( ICP ): un centre de referència


Aquesta mateixa tarda s'ha inaugurat la rehabilitació de la seu de l'Institut Català de Paleontologia ( ICP ) . Més enllà d'haver inaugurat la rehabilitació d'un edifici que forma part del patrimoni històric de Sabadell, sobretot l'institut destaca, a part del fantàstic equip d'investigadors, per la nova exposició interactiva que es pot visitar i gaudir.

El nou projecte museogràfic aposta per les noves tecnologies al servei del visitant. En aquest cas és una exposició permanent altament didàctica i interactiva. El visitant es converteix en investigador, i a través d'una targeta identificativa actues com un vertader paleontòleg per un dia. Un cop identificat vas resseguint les fases d'investigació paleontològica gràcies a uns artefactes interactius compostos per pantalles tàctils, però també instruments científics com microscopis. Tot plegat acompanyat d'una excel·lent muntatge expositiu on es defuig de l'acumulació d'objectes per anar a l'essencial: conèixer i valorar la professió científica del Paleontòleg.

L'exposició és un exemple de les últimes tendències en museografia i està al nivell de centres de referència com pot ser el Darwin Centre del Natural History Museum de Londres (us recomano que visiteu la seva fantàstica web).






( imatge: www.icp.cat )
Llicència de Creative Commons
PATRIMONII Patrimoni Històric i Arxius Quadern d'Isaac Álvarez Brugada. de Patrimonii està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons