dimecres, 15 de setembre del 2010

El proper dilluns, a les Coves de Sant Oleguer!


Ara fa 60 anys que una part dels ciutadans de Sabadell es van veure abocats a viure en condicions extremadament precàries en coves o barraques, fins a l'extrem que a finals dels anys 50 del s.XX, el 40% de la població de Sabadell vivia en suburbis sense els serveis més bàsics.


El viure en coves excavades als talussos del Ripoll no va ser una elecció, ans el contrari, l'única possibilitat que van trobar d'eixupluc moltes persones que venien de regions d'Espanya per a treballar, i en definitiva contribuir en el progrés industrial de la nostra ciutat.


El pas de 60 anys ha fet que la ciutat hagi esborrat de la seva memòria les condicions de vida d'una generació de sabadellencs i sabadellenques. És per aixó que s'ha recuperat un conjunt de Coves a Sant Oleguer per tal de donar a conèixer la nostra història i sobretot l'esforç de tota una generació per sortir endavant, i millorar les condicions de vida.


Amb la recuperació del conjunt de coves de Sant Oleguer, no únicament s'explica una part de la nostra història, sinó també es dóna un just homenatge als treballadors i treballadores, habitants a les coves o no, que varen poder sortir endavant i progressar en una situació difícil. De la mateixa manera la recuperació de les coves ens permet conèixer la solidaritat de moltes persones que varen ajudar als habitants dels suburbis amb medicines, aliments o roba d'abric, sense elles les condicions de vida haurien estat encara més dures.

És per això que l'Alcalde de Sabadell convida a qui vulgui conèixer aquesta part de la nostra història a un acte al Centre Cívic de Sant Oleguer de Sabadell, el proper dilluns 20 de setembre a les 6 de la tarda, seguit d'una visita a les mateixes coves.

(Foto: Ramon Bardés / AHS)
Llicència de Creative Commons
PATRIMONII Patrimoni Històric i Arxius Quadern d'Isaac Álvarez Brugada. de Patrimonii està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons