dijous, 16 de desembre del 2010

Didàctica del patrimoni arquitectònic a través de la instal·lació d'artefactes senyalètics



A una revista sobre museologia i museografia es diu: " [...] la puesta en valor del patrimonio urbano no puede entenderse solo como el resultado de la acción restauradora de la piedra, ya que frecuentemente adquiere valor cuando hay personas que viven allí, que lo aman y que, a su manera, lo comprenden [...]" .

És per això que des d'ahir Sabadell ja disposa de la primera senyalització del patrimoni arquitectònic, a través de la senyalització d'uns primers 23 edificis que formen part del patrimoni històric de la ciutat.

Per a senyalitzar-los, difondre'ls, fer-los comprensibles, s'està instal·lant 23 artefactes senyalètics. Aquests tenen un text clar i directe, dividit en tres paràgrafs amb informació rellevant de l'edifici. El text està completat per un dibuix amb unes crides amb informació complementària a la del text.

Aquesta actuació és una iniciativa de l'Ajuntament de Sabadell a través de l'Oficina de Patrimoni.

Si voleu més informació i veure tots els edificis que es senyalitzen podeu consultar un nou apartat de la web de l'Oficina de Patrimoni de l'Ajuntament de Sabadell.


Llicència de Creative Commons
PATRIMONII Patrimoni Històric i Arxius Quadern d'Isaac Álvarez Brugada. de Patrimonii està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons