divendres, 10 de desembre del 2010

Barcelona Alta Costura



Les grans fàbriques que omplien les ciutats industrials de Catalunya, no únicament són un testimoni de la nostra història, de l'arquitectura i que amb el pas del temps han esdevingut patrimoni històric, reconvertides, transformades.

Aquestes fàbriques no únicament són exemples arquitectònics esplèndids com les fàbriques Artextil o Molins a Sabadell, ambdues d'una modernitat absoluta, sota projecte de l'arquitecte Santiago Casulleras. Són també el marc on es van produir els millors teixits per als millors modistes. N'és un exemple la Fábrica Molins Hnos. Suc. on es va fabricava, entre d'altres el denominat "Negro Molins" per a Cristóbal Balenciaga.

Ara es pot veure a Barcelona, al Palau Robert, una mostra significativa de vestits provinents d'una col·lecció particular de Sabadell. Sota el títol "Barcelona Alta Costura" es pot descobrir la riquesa intemporal de les millors creacions d'alta costura.



Llicència de Creative Commons
PATRIMONII Patrimoni Històric i Arxius Quadern d'Isaac Álvarez Brugada. de Patrimonii està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons