dimarts, 27 de maig del 2008

A la descoberta del Cementiri de Sant Nicolau de Sabadell.

El Cementiri de Sant Nicolau és provablement un dels espais més fascinant de Sabadell.

En el moment de la seva construcció es perseguia un objectiu principal: oferir un espai digne i suficient ampli que donés resposta definitiva a la manca d’espai d’enterrament en els anteriors cementiris. La voluntat d’oferir un espai pel descans etern, digne i singular, ha fet que el Cementiri de Sant Nicolau s’hagi convertit en un espai extraordinari per conèixer la història, art i religiositat dels sabadellencs i sabadellenques.

144 anys després de la seva inauguració, el Cementiri destaca pel seu interès patrimonial, tant per la seva estructura urbanística, com per les seves tombes de gran bellesa arquitectònica i escultòrica.

És amb l’objectiu de donar a conèixer aquest espai extraordinari de la Ciutat que, coincidint amb la European Week for Discovering Cemeteries convocada per l’entitat Association of Significant Cemeteries in Europe, l’Ajuntament de Sabadell proposa descobrir el Cementiri de Sant Nicolau a través d’una conferència i visita guiada per part d’una experta en la seva història. En aquest cas la conferenciant i la Cicerone serà l'Anna Fernández, experta en el Cementiri de Sabadell i altres de Catalunya. La conferència i visita guiada serà el dia 5 de juny a les 19:30, i el punt de trobada és la capella del Cementiri de Sant Nicolau

En definitiva una bona oportunitat de conèixer el cementiri de Sant Nicolau de Sabadell, un espai encara força desconegut.
Llicència de Creative Commons
PATRIMONII Patrimoni Històric i Arxius Quadern d'Isaac Álvarez Brugada. de Patrimonii està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons