dimarts, 13 d’octubre del 2009

Els jaciments arqueològics com a elements estratègics per al territori

.

El seminari de Patrimoni de Sabadell d'enguany ha tractat la temàtica dels jaciments arqueològics patrimonialitzats, oberts al públic i com es difonen.



En el segon dia de seminari, n'Antoni Martín, en Jordi Galindo, en David Asensio, na Montserrat Tenas i en Jordi Roig i Isabel Panosa han aportat exemples de jaciments arqueològics i paleontològics que no únicament han aportat un important coneixement científic, sino que s'han convertit també en projectes il·lusionants que de forma estratègica s'han convertit en elements de progrés social i econòmic pels municipis.


El seminari ha aportat elements de reflexió per a tots els professionals del patrimoni: quins elements ha de contenir un projecte per tal que sigui exitós, els timmings per tal de conseguir que un jaciment arqueològic es converteixi en parc arqueològic, i les estratègies per al seu finançament.



Per últim, s'ha pogut conèixer el procés de treball per a la redacció del Pla Director de Sant Pau de Riusec que està duent a terme l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, la Universitat Autònoma de Barcelona, i l'Oficina de Patrimoni de l'Ajuntament de Sabadell.
 

El dissabte es va poder visitar les obres de Sant Pau de Riusec i la Seu d'Egara, a Terrassa, gràcies a la visita feta per en Domènec Ferran, responsable d'aquest excepcional conjunt arquitectònic i arqueològic.



.
Llicència de Creative Commons
PATRIMONII Patrimoni Històric i Arxius Quadern d'Isaac Álvarez Brugada. de Patrimonii està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons